torsdag 18 augusti 2016

Höstpepp

Fastän augusti, enligt mig, absolut räknas till sommarmånaderna bestämmer jag nu att det är höst. Så, nu är sommaren -16 slut och det är nog läshjärtat väldigt lycklig över. Den här sommaren har varit en usel läsperiod för mig men efterom jag de senaste åren har läst överlägset mest under hösten och vintern så har jag höga förväntningar på resten av året.

I alla fall har jag en liten Autumn-must-buy lista över böcker som jag bara måste äga i höst. 


  

Ingen normal står i regnet och sjunger - Ja ni kan ju gissa varför jag vill ha den här. 1. Omslaget. 2. Titeln. 3. Because of reasons. 
Nordiska gudar - De här illustrationerna behöver jag i mitt liv. Finns ingen annan lösning än att äga boken. + att jag är inne i världens Vikings-kärleksbubbla just nu så det är klart att jag vill läsa om Ragnarök och Valhall. 


Miss Peregrine's Peculiar Children Series - Bloggade om den här tidigare för att ta hjälp av er andra i frågan om vilket språk jag ska läsa serien på. Engelska blev svaret och nu väntar jag med spänning på den här boxen. Borde komma den här veckan. 


Chaos Walking Trilogy - Gillar Ness sätt att skriva och den här serien låter riktigt spännande. Speciellt nu när jag läst så många sockervaddsböcker på raken har jag ett stort sug efter nåt annat. Sura dödskallar eller chilinötter typ. 

    

Avslutar med två som jag vet att jag inte kommer att köpa på ett tag, även om intresset absolut finns där. The Lauras och The Girls låter båda så bra, men det är inte läge för dem just nu. Klicka på bilderna för att komma till Goodreads. 


Någon som läst nåt av de här ? Borde jag beställa nåt omedelbart eller kan jag lära mig av någon annans misstag och stryka någon av titlarna från listan ? 


8 kommentarer:

 1. En scen i The knife of never letting go knäckte mig helt och jag avslutade aldrig boken :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj nej :b men nu blir jag ju lite extra intresserad. :)

   Radera
 2. Med har jag sneglat på många gånger pga SÅ SNYGGA OMSLAG! Står verkligen ut i hyllorna på jobbet – alla av dem! Nordiska gudar har jag redan köpt på jobbet (när jag tröttnar på Joy Division i min finhylla får den åka upp där) pga så fiiiiiin!!!!! Och Sara Ohlsson är jag förstås också dödssugen på. Åh, jag kanske också borde göra en liten höstönskelista? Har fotat och fotat böcker de senaste veckorna på jobbet, hehe. Eller alltså när jag kan blogga igen och inte har helt ont i armen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gör ett sånt inlägg! Kryakrya :)

   Radera
 3. Jag är väldigt nyfiken på Sara Ohlssons bok!

  SvaraRadera
 4. Jag gillade Kaostrilogin av Ness. Mer nu ganska långt efteråt, än vad jag gjorde när jag precis läst den. Den är väldigt speciellt skriven ( vilket tar lite tid att komma in i, men sedan blir en stor del av bokens charm ) och bra men det blir ändå lite tradigt på slutet. Men väl värd att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det, jag är väldigt intresserad av serien just nu. Jag kommer nog ge den en chans i höst :)

   Radera