söndag 6 maj 2018

Tankeregn - Mördarens apa • Mördarens apa är en fristående fortsättning på Legenden om Sally Jones och efter att ha läst båda tror jag nog att man får mest ut av historien om man läst Legenden före Mördarens apa. För nu när jag redan hade lärt känna Sally Jones och Chiefen och läst om deras tidigare motgångar var känslorna starka inför den här boken. 
 • Mördarens apa är fylld av härliga och underhållande karaktärer. Sally Jones är den självklara favoriten men jag älskar också den skeptiske Fidardo och den underbara, omtänksamma och osjälviska Ana. Gillar också illustrationerna på alla viktiga karaktärer, jag tittade ofta tillbaka på dem under läsningen. 
 • Jag brukar inte uppskatta när en karaktär möter allt för många motgångar och hinder men här funkar det väldigt bra. Gillar mest delen när Sally Jones bor hos Ana och speciellt när hon jobbar åt Fidardo men scenerna hos maharadjan är också väldigt underhållande. 
 • Jag älskade verkligen den här boken och saknar karaktärerna nu när boken är slut. Den är snabbläst men kändes aldrig barnslig som jag lite hade trott innan jag tog upp den. Spännande bok från början till slut. Jag skulle gärna läsa mer om Sally Jones och gänget i framtiden. 

2 kommentarer:

 1. Jag läste Mördarens apa före den första boken, och tyckte då inte att den första var så bra. Men Mördarens apa. Den gillar jag mycket! Det händer ju väldigt mycket, men precis som du skriver känns det ändå inte för mycket. Gillar också illustrationerna och hjälpen en får med porträtten. Hoppas det kommer mer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa det var lite det jag misstänkte också, att den första boken gör sig bättre att läsas först då den inte alls når samma nivå som bok två :)

   Radera